返回

资料详情(天天资源网)

注:压缩包层级关系提取自源文件,您看到的所有资料结构都和您下载的源文件一致

资料简介

第14课时 Units3-4‎ 知能优化训练 Ⅰ.根据句意及首字母提示完成单词 ‎1.France is a E      country and Japan is an Asian country. ‎ 答案:European ‎2.My history teacher is very h     . We all like his funny class. ‎ 答案:humorous ‎3.I hope I can get good s      in tomorrow’s test. ‎ 答案:scores ‎4.I s      learn English in the morning, but my sister always learns it. ‎ 答案:seldom ‎5.My parents are p      of my progress in English. ‎ 答案:proud Ⅱ.单项选择 ‎1.(2018·天津中考)There is    old piano in    corner of the living room. ‎ ‎          ‎ A.an; the B.an; /‎ C.a; the D.a; a 答案:A 解析:第一空表示泛指“一架旧钢琴”,且old是以元音音素开头的词,故用an;第二空表示特指“卧室的角落”,故用the。故选A项。‎ ‎2.Can you tell me    ?  ‎ A.how much is the red sweater B.how much the red sweater is C.what’s the price of the red sweater D.how many the red sweater is 答案:B 解析:宾语从句必须用陈述语序,故排除A、C项,而D项句意不恰当,故选B项。‎ ‎3.I live next to New Century Supermarket. It’s very    to buy things. ‎ A.beautiful B.clean C.delicious D.convenient 答案:D 解析:根据句意“我住在新世纪超市附近,因此买东西很方便”可知选D项。‎ ‎4.—Could you please tell me where the restrooms are? ‎ ‎—   ‎ A.Yes, I can. B.I could.‎ C.Sure. D.I could tell you.‎ 4‎ 答案:C 解析:Couldyouplease...?是表示语气委婉的问句,肯定回答可用“Yes,sure./Sure.”表示。‎ ‎5.The Great Wall is a good place    . ‎ A.to visit B.visiting C.to be visited D.for visit 答案:A 解析:不定式作后置定语,修饰前面的名词。‎ ‎6.Her son    Coke, but now he likes milk. ‎ A.used to drink B.used to drinking C.didn’t used to drink D.is used to drink 答案:A 解析:usedtodosth.表示“过去常常做某事”,beusedtodoingsth.表示“习惯于做某事”。根据句意“她儿子过去常常喝可乐,但是现在喜欢喝牛奶”可知选A项。‎ ‎7.—Mom, I was the first to reach the top of the mountain.‎ ‎—Good job, Jack! I’m    of you. ‎ A.careful B.proud C.tired D.afraid 答案:B 解析:careful“小心的”;proud“骄傲的,自豪的”;tired“累的”;afraid“害怕的”。句意:——妈妈,我是第一个到达山顶的人。——做得不错,杰克!我为你骄傲。beproudof是固定短语,“以……为荣”,所以选B项。‎ ‎8.    honest is the first thing people should learn. ‎ A.Being B.Look C.Be D.Become 答案:A 解析:此处缺少主语,动词-ing形式(短语)可以作主语,因此选A项。‎ ‎9.(2018·兰州中考)—    fine weather it is! Let’s go for a walk. ‎ ‎—Sounds like a great idea.‎ A.What B.How C.What a D.How a 答案:A 解析:修饰不可数名词weather应用what。故答案选A项。‎ ‎10.She got a nice skirt as a present on her birthday. Do you know    ?  ‎ A.what was it made of B.how much did it cost C.who bought it for her   D.where she bought it 答案:C 解析:宾语从句应用陈述语气,排除A、B两项,且根据句意可知选C项。‎ Ⅲ.阅读理解 4‎ Jack, a middle school student, used to work hard at all his lessons. He usually got up earliest and went to bed latest of the family. He hardly ever did outdoor activities. His parents worried about his health. They asked him to get relaxed by watching TV or playing sports, but he wouldn’t follow them. Finally, one day he fell ill and had to stay in hospital for several weeks. Now Jack is in poor health. Though he goes to school every day, he doesn’t do so well in his studies as before.‎ From Jack’s story, we can see that health is very important. If you become sick, you may not go on with your education, and then you can’t make your dreams come true. On the other hand, if you are strong, you can enjoy yourselves to do everything well.‎ Then how should you keep fit? First, you should spend some time exercising every day to keep fit. Second, you must go to bed and get up early. If you get up early, you can breathe fresh air and make your head cleverer. In a word, health is no less important than working hard for us. So we should, on the one hand, work hard, and on the other hand, pay much attention to our health.‎ ‎1.Jack used to be    . ‎ A.shy B.hard-working C.quiet D.athletic 答案:B 解析:根据第一段第一句“Jack,amiddleschoolstudent,usedtoworkhardatallhislessons.”可知答案。‎ ‎2.Jack hardly ever    in the past. ‎ A.fell ill B.got up early C.went to sleep late ‎ D.did outdoor activities 答案:D 解析:根据第一段第三句“Hehardlyeverdidoutdooractivities.”可知答案。‎ ‎3.Now Jack   . ‎ A.isn’t in good health B.has to stay at home C.has to stay in hospital D.does as well in his studies as before 答案:A 解析:根据第一段倒数第二句“NowJackisinpoorhealth.”可知答案。‎ ‎4.The underlined word“strong” means“   ” in Chinese. ‎ A.体弱的 B.坚强的 C.悲伤的 D.强健的 答案:D 4‎ 解析:根据本段段意可知健康是很重要的,如果身体强壮,做任何事都会很开心。‎ ‎5.What can we learn from the passage? ‎ A.Jack hasn’t changed a lot.‎ B.Jack used to be a good student.‎ C.Health is important to everyone.‎ D.We should spend all our free time on our studies.‎ 答案:C 解析:本篇短文主要说明了健康的重要性。‎ Ⅳ.句型转换,每空一词 ‎1.I don’t know how I can get to the hospital. (改为简单句)‎ I don’t know                     the hospital. ‎ 答案:how to get to ‎2.The boss asked Jenny,“Why are you always late for work?” (改为复合句)‎ The boss asked Jenny                always late for work. ‎ 答案:why she was ‎3.They used to be workers,           ? (补充附加疑问句) ‎ 答案:didn’t/usedn’t they ‎4.My mother shows an interest in my speech. (改为同义句)‎ My mother                my speech. ‎ 答案:is/becomes interested in ‎5.His grandfather has been dead for four years. (改为同义句)‎ ‎        four years      his grandfather died. ‎ 答案:It’s been; since 4‎ 查看更多

Copyright 2004-2019 ttzyw.com All Rights Reserved 闽ICP备18023965号-4

天天资源网声明:本站点发布的文章作品均来自用户投稿或网络整理,部分作品未联系到知识产权人或未发现有相关的知识产权登记

全屏阅读
关闭
TOP